Mitä maksaa pintaremontti?


1. Pintaremontin hinta – mistä se koostuu?

Asunnon pintaremontti on laaja käsite ja sen hinta vaihtelee toimenpiteistä riippuen yleensä 400 € – 6000€ (yksiöt), 800€ – 10000€ (kaksiot) ja 1000€-20000€ (kolmiot ja neliöt). Kun puhutaan pintaremontista voidaan yksinkertaisimmillaan tarkoittaa seinän maalausta ja laajimmillaan remontti voi pitää sisällään seinien maalauksen, lattian ja listojen vaihdon, kiintokalusteiden vaihdon ja valaistuksen uusimisen. 

Remontoitavien neliöiden lisäksi pintaremontin hintaan vaikuttavat eniten materiaalivalinnat, jos teetetään lattiaremonttia tai remontoidaan märkätilojen pintoja. Nämä kannattaa siis valita huolella ja kilpailuttaa erikseen, jos haluaa teettää kustannustehokkaan remontin. 

olohuone jälkeen ilman leimaa

2. Pintaremontin vaiheet

Lattian vaihto

Lattian vaihto on suurin yksittäinen osa pintaremonttia. Se pitää sisällään usein vanhan lattian purun, mahdollisen tasoitustyön tai vanhan lattian hionnan sekä uuden lattian asennuksen. Ennen lattian purkua pitää lisäksi tehdä asbestikartoitus, jos kohde on rakennettu ennen vuotta 1994. 

Lattian vaihto maksaa materiaaleista riippuen yleensä noin 30€/neliö-200€/neliö. Halvimmillaan lattian voi vaihtaa purkamalla vanhan lattian itse, hiomalla pohjan ammattilaisen toimesta ja asentamalla edullisen laminaatin, esimerkiksi 20€/neliö hintaan. Jos haluaa laadukkaan, kestävän lattian, kannattaa panostaa materiaaleihin. Vinyylikorkki on esimerkiksi todella suosittu, kestävä valinta, ja maksaa noin 40€/neliö (ilman asennusta). Parketti on myös ajaton ja tyylikäs valinta, mutta kestää huonommin käytössä. 

Seinien maalaus

Seinien maalaus on pintaremontin helpoin ja yksinkertaisin vaihe, jos pohjatyöt on tehty huolella. Seinien maalaus pitää sisällään usein vanhan pinnan puhdistuksen, pohjamaalauksen (1 tai 2 kerrosta) sekä pintamaalauksen (1 tai 2 kerrosta). Seinien värin päivitykseen ja sen hintaan vaikuttaa suuresti se, minkälainen materiaali on alla ja minkälaisen maalin laadun valitsee. Eli jos pohjalta täytyy esimerkiksi poistaa tiukassa oleva tapetti ja maalata päälle monta kerrosta seinän tasoituksen jälkeen, voi pintaremontin hinta nousta tuhansiin euroihin. Maalin laadussa ei kannata säästää. Jos valitset halvimman mahdollisen maalin, joudut maalaamaan useamman kerroksen, eikä lopputuloksesta tule tasainen tekemälläkään. Myöskään ammattilaiset eivät suostu viimeistelemään huonolla maalilla aloitettua seinäurakkaa, vaan haluavat käyttää laadukkaita materiaaleja. 

Listojen ja väliovien vaihto

Kun vaihdat lattian, joudut vaihtamaan myös lattialistat. Nämä eivät yleensä maksa paljoa, mutta vaativat jonkun verran mittausta, sahausta ja asennustyötä. Listat maksavat pieneen tilaan usein vain muutamia kymppejä nauloineen, tarvikkeineen. Jos teetät listojen vaihdon ammattilaisella (sisältäen listojen hankinnan), tulee hintaa yleensä noin 400€ / 800€ / 1200€ riippuen listoitettavan tilan koosta.

Pintaremontin yhteydessä myös väliovet ja näiden karmit kannattaa vaihtaa. Välioven hinta on yleensä vain muutamia kymppejä, jos valitsee kevyen, simppelin laakaoven. Vanhat, täyspuiset, koristeelliset väliovet kannattaa hioa ja maalata, jos haluaa säilyttää vanhan rakennuksen fiiliksen ja ilmeen. Näihin voi kuitenkin vaihtaa esimerkiksi kahvat, jos haluaa uudistaa tyyliä. 

3. Esimerkkejä pintaremonteista

Keittiön pintaremontti ja sen hinta

Keittiö on yksi kodin tärkeimmistä tiloista, joten sen ilmeen päivittäminen pintaremontilla voi tuoda paljon iloa ja lisätä asunnon arvoa. Keittiön pintaremontti voi sisältää esimerkiksi kalusteiden maalausta tai vaihtoa, lattiapinnan uusimista tai välitilalaatan vaihtoa. 

Keittiön pintaremontin hinta riippuu luonnollisesti tehtävän remontin laajuudesta ja siitä, minkälaisia materiaaleja keittiöön valitaan. Jos keittiö uusitaan kokonaan kalusteiden osalta, ovat hinnat yleensä noin 3000€ pienestä keittiöstä, 5000€-7000€ keskikokoisesta keittiöstä ja 10000€ ja siitä ylöspäin suuren keittiön osalta. 

Keittiökaappien uudelleenmaalaus voi maksaa noin 800€-2200€, riippuen keittiön koosta ja maalattavien pintojen laadusta ja tyylistä. Uusi keittiön taso maksaa jotain 100€-700€ välillä per juoksumetri. Edullisin materiaalivalinta on laminaatti, kallein puolestaan marmori, graniitti ja kvartsi. Tason ja sen asennuksen hintaan vaikuttaa merkittävästi myös se, minkälainen allas asennetaan. Päälleliimattava allas on edullinen, kun taas alta asennettava ns piilossa oleva allas on kalliimpi. Jos tasoon porataan paljon reikiä esim hanoille ja pistorasioille, nostaa se asennuksen hintaa. 

Kylpyhuoneen pintaremontti ja sen hinta

Kylpyhuone kaipaa ajoittain päivitystä ja kunnostusta. Kylpyhuoneen pintaremontti voi sisältää esimerkiksi uuden laatoituksen tai vanhojen laattojen maalaamisen, kalusteiden vaihdon tai esimerkiksi mikrosementin asennuksen. Kylpyhuoneremontin ajoitus kannattaa suunnitella niin, että taloyhtiön putkiremontti ei ole heti nurkan takana. On turhaa uusia kylpyhuone totaalisesti materiaaleineen, jos taloyhtiö teettää muutaman vuoden päästä putkiremontin, jossa rakenteet puretaan auki ja työ tehdään uudestaan. 

Kevein mahdollinen pintaremontti kylpyhuoneeseen saadaan kun maalataan vanhojen laattojen päälle ja vaihdetaan esim suihkut. Tämän hinta on noin 200€-600€ maalien osalta ja 200€-2000€ uuden suihku osalta. Jos lisäksi esim vaihdetaan allaskaappi ja wc kaluste, tulee hintaa noin 200€-400€ kaapin osalta ja noin 200€-1000€ wc kalusteen osalta. Näihin täytyy lisätä vielä putkimiehen työn hinta, joka on yleensä joitakin kymppejä tunnilta + kilometrikorvaukset. Myös mikrosementin käyttö kylpyhuoneessa on nykyään yleistä. Mikrosementin hinta pieneen kylpyhuoneeseen on yleensä noin 1000€. Laattojen hinta vaihtelee 10€/neliö – 100€/neliö. Kalleimmat laatat ovat suuria, marmorikuvioisia laattoja. 

Saunan pintaremontti ja sen hinta

Sauna on monille suomalaisille tärkeä rentoutumispaikka. Saunan pintaremontti voi sisältää esimerkiksi lauteiden uusimista, kiuaskiven vaihtoa tai saunan seinämateriaalien päivitystä.

Saunaremontin hinta vaihtelee yleensä 1000-5000 euron välillä riippuen remontin laajuudesta ja siitä, halutaanko tehdä remontti itse vai käyttää ammattilaisen palveluita. Saunan pintaremontti kannattaa tehdä samalla kun kylpyhuoneremontti, sillä usein saunassa on samat vesieristysvaatimukset kuin kylpyhuoneessa.

4. Vinkkejä – näillä onnistut!

  1. Suunnittele huolella 

Suunnitteluvaihe on kaikista tärkein yksittäinen vaihe joka vaikuttaa remontin onnistumiseen ja tämän merkitys korostuu remontin monimutkaisuuden lisääntyessä. Suunnittelu ei tarkoita pelkästään visuaalisen ilmeen päättämistä, vaan kaikkien vaiheiden aikatauluttamista, tekemisten organisointia, materiaalien oikea-aikaista tilausta ja projektin budjetointia. Kun olet suunnitellut projektisi hyvin (sis. kuvat ja työvaiheet ja näiden aikataulut) saat varmemmin vertailukelpoisia tarjouksia yrityksiltä ja sinun on helpompi seurata projektin edistymistä.

  1. Valitse laadukkaat materiaalit 

Pintaremontissa ei kannata pihistellä materiaalihankinnoissa, vaikka nämä ovat työhön nähden suuri kustannuserä. Jos esimerkiksi valitset halvimman mahdollisen laminaatin hieman kalliimman vinyylikorkkilattian sijaan, voit varautua siihen, että se ei kestä kovassa kulutuksessa vuotta kauemmin. Sama tulee seinämaaleihin. Vaikka lopputulos näyttäisi suhteellisen samalta (halpa maali versus kallis maali), kestää halvalla maalilla maalaaminen jopa kolme kertaa kauemmin kuin hyvällä, peittävällä, laadukkaalla maalilla maalaaminen. 

  1. Kilpailuta ja tilaa materiaalit itse 

Suomessa on useita rakennusmateriaalien ja sisustusmateriaalien toimittajia ja tukkureita. Kun tiedät minkälaisen pintaremontin teetät ja minkä tyyliset materiaalit tarvitset, voit pyytää näistä tarjouksia usealta eri toimittajalta. Jos et halua kontaktoida jokaista materiaalitoimittajaa erikseen, voit kilpailuttaa materiaalit myös remonttikaupan tarjouspyyntötyökalussa tai ostaa valmiiksi kilpailutetut materiaalit suoraan verkkokaupasta. Esimerkiksi marmorikuvioista laattaa löytyy 30€/neliö hintaan aina 100€/neliö hintaan saakka, vaikka kyseessä olisi identtinen malli ja koko.

  1. Tee itse purku-ja valmistelutyöt ja säästä kustannuksissa 

Pintaremontin alussa on monia vaiheita, joita voit tehdä itse säästääksesi kustannuksissa. Voit esimerkiksi purkaa vanhan keittiön pois alta, tai tarjota sitä jossain markkinapaikassa, esim torissa tai facebookissa. Lisäksi sinun kannattaa itse tehdä suojaustyöt. Remontin toteuttaminen on huomattavasti helpompaa jos paikat on valmiiksi suojattu, huonekalut peitetty tai siirretty, ja urakoitsija voi suoraan aloittaa hommat. Jos työ on lyhytkestoinen, kannattaa se teettää tuntitöinä, jolloin voit säästää siinä että teet itse valmistelun ja palkkaat ammattilaisen tekemään vain työn haastavimman osuuden. 

  1. Tee urakkasopimus 

Jos teetät yhtään suurempaa pintaremonttia kuin yksittäisen seinän maalauksen, on syytä tehdä urakkasopimus. Sovi siinä selkeästi vastuista aina siitä lähtien, kuka toimittaa ja kantaa materiaalit sisään. On hyvä myös listata spesifit työvaiheet ja näiden kesto, siltä osin kun se on määriteltävissä.

5. Miksi valita remonttikauppa.com pintaremonttiin? 


1. Meillä on satojen pintaremonttien kokemus. Voit kysyä apua missä vaan, milloin vaan. Haluamme aidosti auttaa sinua remontin teettämisessä. Et takuulla jää yksin. 

2. Saat materiaalit tukkuhintaan ja säästät remontin kustannuksissa. Olemme kilpailuttaneet eri pintaremonttimateriaalit valmiiksi sinua ja verkostomme yrityksiä varten. Saat kauttamme hankittua suurlaatat, tasoitteet ja maalit edullisemmin kuin rautakaupasta.

3. Tavoitat palvelumme kautta ainoastaan laadukkaita yrityksiä. Olemme haastatelleet ja valinneet yritykset palveluumme itse. Voit luottaa että saat kotiisi laadukkaan remontin.